Categoria: Qualitat

S’actualitza el catàleg comú del SNS i es millora la prestació ortoprotètica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, ha comunicat a associacions de pacients i al Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) que s'ha publicat una norma per a regular la prestació ortoprotètica en la cartera de serveis del Sistema Nacional de Salut (SNS).

Amb aquesta norma es proporciona una prestació ortoprotètica equitativa perquè estableix un catàleg comú de cadires de rodes, ortesis i ortopròtesis especials per a tot l'SNS, millorada i més actualitzada. Inclou 48 nous tipus de productes (diversos tipus de cadires de rodes, xassissos, fèrules, cotilles, caminadors, coixins antiescares, etc) i s’amplien indicacions d'alguns ja existents (coixins per a prevenir úlceres per pressió i cadires de rodes especials per a usuaris actius).

Així mateix es contemplen diversos aspectos, relacionats a continuació:

  • S'estableix una vida mitjana per a cada tipus de producte per a donar més garanties a l'usuari de la qualitat del producte.
  • S'adeqüen els imports màxims de finançament a la realitat del mercat, perquè puguin finançar-se totalment els productes ortoprotèssics inclosos en el catàleg.
  • S'incrementa la participació ciutadana en el procés, ja que s'inclou en el Comitè assessor per a la prestació ortoprotètica del SNS.
  • S'implanten més garanties de qualitat i eficiència en establir-se requisits per als productes, per a la prescripció, per a la dispensació i per als establiments.
  • Es regula un procediment d'inclusió i actualització dels productes en l'Oferta.

La norma entrarà en vigor l'1 de juliol.

Podeu consultar aquesta normativa en el BOE de 25 de enero de 2019.

[Fonts: Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social. 24/01/2019 - BOE. Núm. 22. 25/01/2019]

[Foto: Infosalut]

Notícies relacionades a Infosalut
*07/05/2019 - Programa de cribatge de càncer de coll d'úter i actualització del catàleg ortoprotètic.
*07/06/2019 - Modificació de la cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salut.