Categoria: Recursos humans

Oferta d'ocupació pública 2016 de l'IB-Salut per al personal estatutari

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha aprovat l'oferta d'ocupació pública del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) per al 2016, que preveu la incorporació de 454 places de personal estatutari. L'acord es va aprovar amb el suport majoritari de la part social, ja que es va negociar amb les organitzacions sindicals en la sessió del 28 de novembre de la Mesa Sectorial de Sanitat.

Aquesta actuació respon a una política de recursos humans liderada des del Servei de Salut i a la voluntat de la Conselleria de Salut de dotar la xarxa sanitària pública de llocs de feina estables, ja que actualment la temporalitat del personal del Servei de Salut és del 40 %, aproximadamente i també a la necessitat de cobrir les mancances de personal en determinades categories professionals, a fi de donar estabilitat als nostres professionals, cosa que repercutirà en un servei de més qualitat per a la ciutadania.

Del nombre total de places convocades, la meitat correspon al torn lliure i l'altra meitat, a promoció interna. Per categories, es convoquen principalment places d'infermeria, d'auxiliar d'infermeria, de zelador i de tècnic especialista en laboratori i radiodiagnòstic, entre d'altres.

Vegeu la relació completa de places en el gràfic d'aquest document

La previsió del calendari per aquest procés és la següent:

  • Primer trimestre de 2017: convocatòria del concurs de trasllats, amb la negociació prèvia amb els agents socials.
  • Segon trimestre de 2017: convocatòria de les oposicions.
  • Segon semestre de l'any: exàmens de les oposicions.

El nombre de places que s'aproven és molt limitat i en qualsevol cas no respon a les necessitats reals del Servei de Salut. Aquesta limitació ve imposada pel Ministeri d'Hisenda i Funció Pública del Govern d'Espanya, que únicament permet convocar el 100 % de la taxa de reposició, és a dir, les places vacants que es produeixen per jubilacions i defuncions. Si s'eliminàs aquesta taxa de reposició, el Servei de Salut estaria en disposició de convocar 4.460 places

[Fonts: Conselleria de Salut. 16/12/2016 - BOIB. Núm. 158. 17/12/2016]

[Foto: Infosalut]

Notícies relacionades a Infosalut
*17/01/2017 - La Mesa Sectorial de Sanitat aprova l'oferta d'ocupació pública de 612 places de personal estatutari per a 2017.

Què en diu la premsa
*16/12/2016 Última Hora - El Govern convocará en 2017 oposiciones para cubrir 1.400 plazas.
*16/12/2016 Diari de Balears - El Govern preveu recuperar 1.400 places públiques.
*16/12/2016 Periódico de Ibiza y Formentera - El Govern convocará en 2017 oposiciones para cubrir 1.400 plazas.