Categoria: Estudis i projectes

Predicció de la qualitat de vida professional en infermeres

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el Servei de Riscs Laborals del Govern de les Illes Balears han publicat un estudi transversal sobre la predicció de la qualitat de vida professional i satisfacció de la vida en infermeres espanyoles. També hi ha participat la Universitat de València.

Noemí Sansó, investigadora de l'IdISBa; i Macià Tomàs-Salvà, cap del Servei de Riscs Laborals del Govern de les Illes Balear, amb el suport de la Sotsdirecció de Cures Assistencials del Servei de Salut de les Illes Balears, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Predicting Professional Quality of Life and Life Satisfaction in Spanish Nurses: A Cross-Sectional Study" a la revista International Journal of Environmental Research and Public Health.

Lidiar amb el patiment, dol i mort en la vida diària, junt amb les condicions de treball particulars, podria produir alts nivells de burnout en infermeres. L'objectiu d'aquesta investigació és estudiar l'efecte de l'autocura i autocompassió en la qualitat de vida professional i el benestar de les infermeres. Millorar el coneixement de les variables que protegeixen als professionals de la salut, dels efectes negatius derivats de la relació d'ajuda, és fonamental donat el seu impacte sobre la qualitat de l'atenció que donen.

Referència de l'article
Sansó N, Galiana L, Oliver A, Tomás-Salvá M, Vidal-Blanco G. Predicting Professional Quality of Life and Life Satisfaction in Spanish Nurses: A Cross-Sectional Study. Int J Environ Res Public Health. 2020;17(12). doi: 10.3390/ijerph17124366. PubMed PMID: 32570795.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermeres donen suport a la deambulació / CC BY-NC-SA 4.0]