Categoria: Estudis i projectes

Vacunació de la grip en pacients amb MPOC a Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Malalties Respiratòries Cròniques Balear a Atenció Primària (GREBAP) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) han participat en un estudi de cohort retrospectiu basat en la població sobre la prevalença de la vacunació de la grip en pacients amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) a Balears i els seus efectes en les exacerbacions de la MPOC. També hi han participat la Universitat de Cantabria i la University of Groningen.

Miguel Roman-Rodriguez, investigador del Grup de Malalties Respiratòries Cròniques Balear a Atenció Primària (GREBAP) i metge del CS Son Pisà; i Montserrat Llort Bove, metgessa del CS Son Pisà, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Prevalence of Seasonal Influenza Vaccination in Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) Patients in the Balearic Islands (Spain) and Its Effect on COPD Exacerbations: A Population-Based Retrospective Cohort Study" a la revista International Journal of Environmental Research and Public Health.

Es volia determinar la prevalença de la vacunació contra la grip en la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) i el seu efecte en les exacerbacions de la MPOC, es va dur a terme un estudi de cohort retrospectiu basat en la població analitzant dades de la vida real.

Referència de l'article
Ruiz Azcona L, Roman-Rodriguez M, Llort Bove M, van Boven JF, Santibáñez Margüello M. Prevalence of Seasonal Influenza Vaccination in Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) Patients in the Balearic Islands (Spain) and Its Effect on COPD Exacerbations: A Population-Based Retrospective Cohort Study. Int J Environ Res Public Health. 2020;17(11). doi: 10.3390/ijerph17114027. PubMed PMID: 32517007.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: IB-Salut]