Categoria: Estudis i projectes

Paper dels productes finals de glicació avançada en la calcificació de l'aorta en pacients amb DMT2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Patologies Vasculars i Metabòliques de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) amb membres d'Endocrinologia, Nefrologia i Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; el Grup d'Investigació en Litiasi Renal i Biomineralització, amb membres de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el IUNICS; el Departament de Laboratori i el Servei de Radiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han publicat un article sobre el paper dels productes finals de glicació avançada en la calcificació de l'aorta en pacients amb diabetis mellitus tipus 2. També hi ha participat el CIBEROBN.

Pilar Sanchís, membre del grup Grup de Patologies Vasculars i Metabòliques i el Grup d'Investigació en Litiasi Renal i Biomineralització; Rosmeri Rivera, Marta González Freire i Luis Masmiquel, membres del Grup de Patologies Vasculars i Metabòliques; Regina Fortuny, membre del Grup de Patologies Vasculars i Metabòliques i facultativa del laboratori de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; Carlos Río, investigador de l'IdISBa; Miguel Mas-Gelabert, radiòleg de l'Hospital Universitari Son LlàtzerFelix Grases, membre del Grup d'Investigació en Litiasi Renal i Biomineralització, han publicat l'article amb el títol "Role of Advanced Glycation End Products on Aortic Calcification in Patients with Type 2 Diabetes Mellitus" a la revista Journal of Clinical Medicine.

L'objectiu d'aquest estudi era avaluar la relació entre els nivells de sèrum i productes finals de glicació avançada (AGEs) i calcificació aòrtica abdominal (CAA) en pacients amb diabetis tipus 2 (DT2).

Referència de l'article
Sanchis P, Rivera R, Fortuny R, Río C, Mas-Gelabert M, Gonzalez-Freire M, et al. Role of Advanced Glycation End Products on Aortic Calcification in Patients with Type 2 Diabetes Mellitus. J Clin Med. 2020;9(6). doi: 10.3390/jcm9061751. PubMed PMID: 32516928.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant per una ciutat / CC BY-NC-SA 4.0]