Categoria: Estudis i projectes

Distracció cognitiva del dolor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi sobre la distracció del dolor, liderat per la University of Luxembourg.

Ana M González-Roldán i Pedro Montoya, investigadors de l'IdISBa, ham participat en la publicació de l'article amb el títol "Distraction from pain: The role of selective attention and pain catastrophizing" a la revista European Journal of Pain.

Investigacions prèvies demostren l'eficàcia de la distracció per reduir la percepció del dolor. Però, se sap poc sobre el paper de les diferències individuals en aquestes habilitats de control inhibidores. En aquest estudi els investigadors varen aplicar estímuls dolorosos mentre els participants feien una tasca distractora amb diferents condicions de càrrega cognitiva. Els resultats varen mostrar que la capacitat per a reduir el dolor depenia de la capacitat d'atenció selectiva dels participants i de les cognicions negatives (catastrofisme) relacionades amb el dolor. Aquests resultats poden ajudar a optimitzar les teràpies per a tractar el dolor.

Referència de l'article
Rischer KM, González‐Roldán AM, Montoya P, Gigl S, Anton F, Meulen M. Distraction from pain: The role of selective attention and pain catastrophizing. Eur J Pain. 13 agost 2020;ejp.1634. doi: 10.1002/ejp.1634. PubMed PMID: 32677265.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pixabay / Pensamiento desesperado / Pixabay License]