Categoria: Estudis i projectes

Regeneració de les voreres de les cicatrius miocardíaques amb injecció intracoronària de cèl·lules hematopoètiques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Teràpia Cel·lular i Enginyeria Tisular (TERCIT) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears han publicat un article sobre la regeneració de les voreres de les cicatrius miocàrdiques amb injecció intracoronària de cèl·lules hematopoiètiques. L'estudi ha estat elaborat sota la dirección del Dr. Alvaro Merino de la Clinica Quirón Rotger, finançadora de l’estudi.

Antoni Gayà i Javier Calvo, facultatius del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i investigadors de l'IdISBa han participat en la publicació de l'article amb el títol "Intracoronary injection of haematopoietic precursor cells regenerates the borders, but not the core, of old myocardial scars" a la revista ESC Heart Failure.

El potencial regeneratiu de la teràpia cel·lular és difícil per a l'accés cel·lular a la zona d'infart. Es va estudiar la funció de recuperació de la zona de la cicatriu i el seu impacte en la funció global del ventricle esquerre després d'una injecció intracoronària de les cèl·lules precursores hematopoètiques.

Referència de l'article
Merino A, Gaya A, Calvo J, Rotger R, Nuñez J. Intracoronary injection of haematopoietic precursor cells regenerates the borders, but not the core, of old myocardial scars. ESC Heart Failure. 14 agost 2020;ehf2.12911. doi: 10.1002/ehf2.12911. PubMed PMID: 32794642.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent / CC BY-NC-SA 4.0]