Categoria: Estudis i projectes

Document de consens de la SEIMC y de l'AEC en profilaxi antibiòtica en cirurgia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en l'elaboració del document de consens de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC) y de l'Associació Espanyola de Cirurgians (AEC) en profilaxi antibiòtica en cirurgia. També hi han participat diferents centres espanyols.

Melchor Riera, metge de malalties infeccioses de de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Resumen ejecutivo del Documento de Consenso de la Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica (SEIMC) y de la Asociación Española de Cirujanos (AEC) en profilaxis antibiótica en cirugía" a la revista Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínic.

La profilaxi antibiòtica en cirurgia és una de les mesures més eficaces per a la prevenció de la infecció de localització quirúrgica, encara que el seu ús és amb freqüència inadequat, podent incrementar el risc d'infecció, toxicitats i resistències bacterianes. Gràcies a l'avanç en les tècniques quirúrgiques i l'emergència de microorganismes multiresistents, les actuals pautes de profilaxi s'han de revisar.

La La Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC), conjuntament amb l'Associació Espanyola de Cirurgians (AEC), ha revisat i actualitzat les recomanacions de profilaxi antimicrobiana per adaptar-les a cada tipus d'intervenció quirúrgica i l'epidemiologia actual. En aquest document es recullen les recomanacions dels antimicrobians utilitzats en profilaxi en els diferents procediments, les dosi, la durada, la profilaxi en hostes especials, i en situació epidemiològica de multiresistència, de forma que permetin un maneig estandarditzat, un ús racional, segur i efectiu dels mateixos en la cirurgia electiva., conjuntament amb l'Associació Espanyola de Cirurgians (AEC), ha revisat i actualitzat les recomenacions de profilaxi antimicrobiana per adaptar-les a cada tipus d'intervenció quirúrgica i l'epidemiologia actual. En aquest document es recullen les recomenacions dels antimicrobians utilitzants en profilaxi en els diferents procediments, les dosi, la durada, la profilaxi en hostes especials, i en situació epidemiològica de multiresistència, de forma que permetin un maneig estandarizat, un ús racional, segur i efectiu dels mateixos en la cirurgia electiva.

Referència de l'article
Del Toro López MD, Arias Díaz J, Balibrea JM, Benito N, Canut Blasco A, Esteve E, et al. Resumen ejecutivo del Documento de Consenso de la Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica (SEIMC) y de la Asociación Española de Cirujanos (AEC) en profilaxis antibiótica en cirugía. Cir Esp. 28 juliol 2020. doi: 10.1016/j.eimc.2020.02.017. PubMed PMID: 32709452.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Rob Brewer / Antibiotics / CC-by-sa-3.0 de]