Categoria: Estudis i projectes

Relació entre nutrició, nutrigenètica i COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup d'investigació Nutrigenòmica i Obesitat (NUO) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Universitat de les Illes Balears ha publicat un article sobre la relació entre nutrició, nutrigenètica i COVID-19. També hi han participat el CIBEROBN.

Sebastià Galmés, Francisca Serra i Andreu Palou, investigadors del grup NUO, han publicat l'article amb el títol "Current State of Evidence: Influence of Nutritional and Nutrigenetic Factors on Immunity in the COVID-19 Pandemic Framework" a la revista Nutrients.

Aquest estudi analitza la possible influència dels principals nutrients essencials, en la prevenció de la COVID-19 causada pel coronavirus SARS-Cov-2. Es consideren principalment 6 vitamines (D, A, C, B6, B9 y B12) i 4 minerals (ferro, zinc, coure i seleni) amb una participació demostrada en el manteniment saludable del sistema immune. Cal destacar que els països amb el pitjor perfil d'ingesta d'aquests micronutrients (Espanya, Itàlia, Bèlgica, Regne Unit i França) corresponen als que han rebut el cop més fort de la pandèmia. Es considera també l'estat nutricional òptim d'aquests nutrients subjecte a particularitats genètiques en els diferents països i que poden predisposar a major risc de dèficit d'aquests nutrients. En suma, els resultats suggereixen que, en el conjunt europeu, la insuficient ingesta de vitamina D, i també de les vitamines C i B12 i dels minerals ferro i zinc, s'associa amb major incidència o mortalitat de la COVID-19.

Referència de l'article
Galmés S, Serra F, Palou A. Current State of Evidence: Influence of Nutritional and Nutrigenetic Factors on Immunity in the COVID-19 Pandemic Framework. Nutrients. 2020;12(9):2738. doi: 10.3390/nu12092738. PubMed PMID: 32911778.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: IdISBa. 15/09/2020]

[Foto: Sebastià Galmés]