Categoria: Estudis i projectes

Influència dels grups d'ajuda mutua sobre cuidadors familiars

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una professional d'Infermeria de l'Hospital Mateu Orfila, junt amb la Universidad de Sevillaha publicat una revisió sistemàtica sobre la influència dels grups d'ajuda mutua sobre cuidadors familiars.

Mar Faus-Sanoguera, infermera de l'Hospital Mateu Orfila ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Revisión sistemática: influencia de los Grupos de Ayuda Mutua
sobre cuidadores familiares" a la revista Enfermería Global.

Des de la incorporació de la dona al món laboral, junt amb l'envelliment progressiu de la població i l'augment de malalties cròniques, es produeix una alteració en el rol del cuidador, a causa de la càrrega física, laboral i familiar que suporta, generant-se conflictes emocionals i amb la resta de membres de la família. L'ajuda mútua pot ser una alternativa eficaç per promoure el benestar dels cuidadors, així com el de les seves famílies i dependents.

Es volia conèixer les característiques dels grups d'ajuda mútua per(GAM) per cuidadors familiars i la seva influència sobre els cuidadors, la persona depenent i la salut familiar.

Referència de l'article
Bernabéu-Álvarez C, Faus-Sanoguera M, Lima-Serrano M, Lima-Rodríguez J-S, Bernabéu-Álvarez C, Faus-Sanoguera M, et al. Revisión sistemática: influencia de los Grupos de Ayuda Mutua sobre cuidadores familiares. Enferm Global. 2020;19(58):560-90. doi: 10.6018/eglobal.392181.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant / CC BY-NC-SA 4.0]