Categoria: Estudis i projectes

Estudi TIROGEST per al diagnòstic, tractament i maneig de l'hiportiroïdisme gestacional

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Comarcal d'Inca ha participat en l'estudi TIROGEST per al diagnòstic, tractament i maneig de l'hiportiroïdisme gestacional. Tambié hi han participat diferents centres espanyols.

Francisca Vich, endocrinòloga de l'Hospital Comarcal d'Inca, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Diagnosis, treatment, and management of gestational hypothyroidism. The TIROGEST studyDiagnóstico, tratamiento y manejo del hipotiroidismo gestacional. Estudio TIROGEST" a la revista Endocrinología, Diabetes y Nutrición.

Els procediments a seguir per al diagnòstic i tractament de la disfunció tiroïdea en la gestació no estan del tot consensuats. Encara es discuteix el rang de noramlitat dels valors de l'hormona estimulant de la tiroïdes (TSH) i l'ús de screening per detectar hipotiroïdisme gestacional (HG). L'objectiu d'aquest estudi era avaluar la forma de diagnòstic i tractament de la disfunció tiroïdea durant la gestació en un grup d'hospitals a Espanya.

Referència de l'article
Donnay S, Fajardo C, Fernández-García JC, Torres T, Bandrés O, Domínguez JR, et al. Diagnóstico, tratamiento y manejo del hipotiroidismo gestacional. Estudio TIROGEST. Endocrinol Diabetes Nutr. 2020;67(1):36-42. doi: 10.1016/j.endinu.2019.03.008. PubMed PMID: 31109823.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Sara Farràs]