Categoria: Estudis i projectes

Ingesta d'aminoàcids específics i l'estat del fetge en subjectes amb malaltia de fetge gras no alcohòlica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) amb membres de la Universitat de les Illes Balears i de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi sobre el fetge gras en obesitat relacionat amb la ingesta d'aminoàcids específics i l'estat del fetge en subjectes amb malaltia de fetge gras no alcohòlica. També hi han participat diferents centres espanyols.

Josep Antoni Tur, investigador del grup NUCOX, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Dietary intake of specific amino acids and liver status in subjects with nonalcoholic fatty liver disease: fatty liver in obesity (FLiO) study" a la revista European Journal of Nutrition.

La identificació dels factors dietètics que intervenen en el desenvolupament i la progressió de la malaltia del fetge gras no alcohòlic (MFGNA) és pertinent per a les actuals epidèmies de la malaltia. Els aminoàcids de la dieta semblen exercir un paper clau en l'inici i la progressió de la MFGNA.

L'objectiu d'aquest estudi era analitzar les possibles associacions entre els aminoàcids alimentaris específics i les variables relacionades amb el metabolisme de la glucosa i l'estat hepàtic en adults amb sobrepès/obesitat i amb la MFGNA.

Referència de l'article
Galarregui C, Cantero I, Marin-Alejandre BA, Monreal JI, Elorz M, Benito-Boillos A, et al. Dietary intake of specific amino acids and liver status in subjects with nonalcoholic fatty liver disease: fatty liver in obesity (FLiO) study. Eur J Nutr. Ago 2020. doi: 10.1007/s00394-020-02370-6. PubMed PMID: 32857176.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Peix Mercat Pere Garau / CC BY-NC-SA 4.0]