Categoria: Estudis i projectes

Síndrome de malformació-aterovenosa capil·lar

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Hospital Can Misses ha participat en un estudi multicèntric sobre la síndrome de malformació capil·lar-malformació arteriovenosa. També hi han participat diferents centres espanyols.

Ana Martín Santiago, dermatòloga de l'Hospital Universitari Son Espases i; Azahara Agudo, dermatòloga de l'Hospital Can Misses, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Capillary malformation-arteriovenous malformation syndrome: a multicentre study" a la revista Clinical and Experimental Dermatology.

La síndrome de malformació capil·lar-malformació arteriovenosa (CM-AVM) és una síndrome rara amb lesions de la pell característiques amb malformacions vasculars de flux ràpid (FFVM) en un terç dels pacients. Algunes sèries de casos s'han descrit, però cap a Espanya.

Es volia identificar la prevalença dels paràmetres dermatològics, FFVM i característiques associades a una llarg sèrie de pacients amb CM-AVM.

Referència de l'article
Valdivielso-Ramos M, Martin-Santiago A, Azaña JM, Hernández-Nuñez A, Vera A, Perez B, et al. Capillary malformation-arteriovenous malformation syndrome. A multicenter study. Clin Exp Dermatol. Ago 2020. doi: 10.1111/ced.14428. PubMed PMID: 32840927.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent / CC BY-NC-SA 4.0]