Categoria: Estudis i projectes

Associació entre els fenotips de mida corporal i l'aterosclerosi subclínica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi sobre l'associació entre els fenotips de mida corporal i l'atereosclerosi subclínica. L'estudi ha estat lideat pel Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares (CNIC).

Xavier Rosselló, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador del grup de Fisiopatologia i terapèutica cardiovascular de  de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Association Between Body Size Phenotypes and Subclinical Atherosclerosis" a la revista Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

La relació subjacent entre l'índex de massa corporal (IMC), els trastorns cardiometabòlics i l'ateroesclerosi subclínica no és lineal i és necessari tenir en compte el substracte metabòlic de cada pacient. Identificar l'associació entre els fenotips de mida corporal i l'ateroesclerosi subclínica permet implementar canvis en l'estil de vida per poder transicionar de fenotips menys saludables a fenotips amb menor risc d'ateroesclerosi.

Referència de l'article
Rossello X, Fuster V, Oliva B, Sanz J, Fernández Friera LA, López-Melgar B, et al. Association between body size phenotypes and subclinical atherosclerosis. J Clin Endocrinol Metab. Set 2020. doi: 10.1210/clinem/dgaa620. PubMed PMID: 32879953.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Sascha Kohlmann / Talking People / CC-by-sa-2.0]