Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Visió del radiòleg durant la pandèmia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Radiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi on s'analitza la visió del radiòleg durant la pandèmia. També hi han l'Agencia Sanitaria Costa del Sol, l'Hospital Vall d‘Hebron, l'Hospital Universitario Donostia i l'Hospital Universitari Sagrat Cor.

Carmen Martínez, radiòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Gestión de la pandemia. Visión del radiólogo" a la revista Radiología.

La infecció COVID-19 està obligant a tota la societat a adoptar nombrosos canvis, almenys fins que existeixin un tractament o vacuna eficaços. L'impacte que està produint en el nostre sistema sanitari té pocs precedents similars, en tractar-se d'una patologia nova i que ha obligat a prendre decisions complexes a partir d'una evidència escassa.

Els serveis de radiologia tenen un paper fonamental en el maneig d'aquesta patologia, tant en el diagnòstic com en el maneig posterior dels pacients. Però, per a això, s'ha d'entendre la infecció, de manera que es puguin posar en marxa circuits segurs per a pacients i treballadors.

En aquest article es resumeix la fisiopatologia de la infecció COVID-19 i es presenten les mesures que s'han d'adoptar en el servei de radiologia.

Referència de l'article
Valdés P, Rovira A, Guerrero J, Morales Á, Rovira M, Martínez C. Gestión de la pandemia. Visión del radiólogo. Radiología. Nov 2020;S0033833820301429. doi: 10.1016/j.rx.2020.10.004.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]