Categoria: Estudis i projectes

Qualitat de vida i símptomes no motors en pacients amb malaltia de Parkinson amb depressió subllindar

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre la qualitat de vida i símptomes no motors en pacients amb malaltia de Parkinson amb depressió subllindar. També hi han participat diferents centres espanyols.

Inés Legarda, neuròloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Quality of life and non-motor symptoms in Parkinson's disease patients with subthreshold depression" a la revista Journal of the Neurological Sciences.

El paper de la depressió subllindar (subD) en la malaltia de Parkinson (PD) no és clar. El present estudi té com a objectiu comparar la qualitat de vida (QoL) en pacients amb EP amb subD vs. pacients sense trastorn depressiu (no-D). Es van identificar factors relacionats amb la subD.

Referència de l'article
Santos-García D, de Deus Fonticoba T, Suárez Castro E, Aneiros Díaz A, Cores Bartolomé C, Feal Panceiras MJ, et al. Quality of life and non-motor symptoms in Parkinson’s disease patients with subthreshold depression. J Neurol Sci. 2020;418:117109. doi: 10.1016/j.jns.2020.117109. PubMed PMID: 32927370.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Home en bicicleta / CC BY-NC-SA 4.0]