Categoria: Estudis i projectes

Deteriorament de la memòria episòdica en la malaltia de Parkinson

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Neuropsicologia i Cognició (NeuroCog) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Universitat de les Illes Balears ha publicat un article sobre el deteriorament de la memòria episòdica en la malaltia de Parkinson.

Antònia Siquier, Pilar Andrés investigadores del Grup NeuroCog, han publicat l'article amb el títol "Episodic Memory Impairment in Parkinson's Disease: Disentangling the Role of Encoding and Retrieval" a la revista Journal of the International Neuropsychological Society.

10796La font del deteriorament de la memòria episòdica (ME) en la malaltia de Parkinson (MP) encara no és clara. El present estudi se centra a caracteritzar i quantificar el patró mnèsic dels pacients amb MP mitjançant l'Item Specific Deficit Approach (ISDA). Es tracta d'un mètode estadístic innovador que permet quantificar els dèficits específics de codificació, consolidació i recuperació en la memòria.

Referència de l'article
Siquier A, Andrés P. Episodic Memory Impairment in Parkinson’s Disease: Disentangling the Role of Encoding and Retrieval. J Int Neuropsychol Soc. 2020;1-9. doi: 10.1017/S1355617720000909. PubMed PMID: 32967754.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Centre de Salut de Vila]