Categoria: Estudis i projectes

Impacte del nombre de fàrmacs d'antitrombòtics en síndrome coronària aguda en els esdeveniments isquèmics i hemorràgics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi internacional sobre el nombre de fàrmacs d'antitrombòtics i resultats a l'hospital en síndrome coronària aguda. A l'estudi han participat 555 hospitals de 20 països d'Europa i Amèrica Llatina.

Xavier Rosselló, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador del grup de Fisiopatologia i terapèutica cardiovascular de  de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Number of Antithrombotic Drugs Used Early and In-hospital Outcomes in Acute Coronary Syndromes" a la revista Journal of Cardiovascular Translational Research.

L'ús de fàrmacs antitrombòtics per a síndromes coronàries agudes (SCA) varia considerablement entre centres i metges. El nombre de fàrmacs antitrombòtics (excloent-hi els anticoagulants orals) utilitzats en pacients que han sobreviscut a un SCA es va relacionar amb un major risc per presentar esdeveniments hemorràgics, sense que això aportés una reducció en el nombre d'esdeveniments isquèmics. Aquesta associació hauria de ser considerada quan s'afegeixi un nou tractament antitrombòtic.

Referència de l'article
Martín-Asenjo R, Gregson J, Rossello X, Van de Werf F, Medina J, Danchin N, et al. Number of Antithrombotic Drugs Used Early and In-hospital Outcomes in Acute Coronary Syndromes. J Cardiovasc Transl Res. 8 gener 2021. doi: 10.1007/s12265-020-10094-5. PubMed PMID: 33420682.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]