Categoria: Estudis i projectes

Organització pal·liativa durant la COVID-19 i propostes d'adaptació dels serveis i programes de cures pal·liatives i atenció psicosocial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Equip de Suport i Cures Pal·liatives de l'Hospital de Manacor ha participat en la publicació d'un article sobre l'organització pal·liativa durant la COVID-19 i propostes d'adaptació dels serveis i programes de cures pal·liatives i atenció psicolosical. També hi han participat la Universitat de Vic, l'Institut Català d'Oncologia, l'Hospital Clínic de Barcelona, l'Hospital Universitari Virgen de las Nieves i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Juan P. Leiva, metge de cures pal·liatives de l'Hospital de Manacor, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Organización paliativa durante la pandemia de la COVID-19 y propuestas para la adaptación de los servicios y programas de cuidados paliativos y de atención psicosocial ante la posibilidad de reactivación de la pandemia y época pos-COVID-19" a la revista Medicina Paliativa.

La irrupció sobtada i intensa de la COVID-19 en la nostra societat ha provocat un elevat patiment en pacients i famílies, així com a una elevada pressió en professionals i serveis. Les seves peculiars característiques han fet emergir l'atenció pal·liativa com a un dels eixos principals del seu abordatge. Aquest fet ha provocat una reestructuració d'equips i serveis de cures pal·liatives i atenció psicosocial. Es volia descriure la resposta inicial de diversos equips de cures pal·liatives i atenció psicosocial davant de la pandèmia per la COVID-19, així com elaborar una sèrie de recomanacions davant la possibilitat d'una nova reactivació de la pandèmia.

Referència de l'article
Gomez-Batiste X, Leyva JP, Tuca A, Beas E, Montoliu R, Galvez R, et al. Organización paliativa durante la pandemia de la COVID-19 y propuestas para la adaptación de los servicios y programas de cuidados paliativos y de atención psicosocial ante la posibilidad de reactivación de la pandemia y época pos-COVID-19. J Med Pal 2020.10.20986/medpal.2020.1184/2020.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital de Manacor]