Categoria: Estudis i projectes

Desenvolupament i validació de l'escala curta de qualitat de vida professional

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Cures, Cronicitat i Evidències en Salut (CurES) amb membres de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i de la Universitat de les Illes Balears han participat en el desenvolupament i validació de l'escala curta de qualitat de vida professional basada en les versions IV i V de l'escala de qualitat de vida professional. També hi han participat la Universitat de València, la Pontifícia Universidade Católica do Rio Grande do Sul (PUCRS) i l'Hospital Virgen de La Salud.

Noemí Sansó, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Development and validation of the Short Professional Quality of Life Scale based on versions IV and V of the Professional Quality of Life Scale" a la revista Health and Quality of Life Outcomes.

Aquesta investigació presenta una versió curta de l'escala Professional Quality of Life (ProQOL), un dels qüestionaris més utilitzats en l'àmbit de la investigació sanitària aplicada. Aquesta escala mesura el burnout, la fatiga de la compassió i la satisfacció amb la compassió.

Referència de l'article
Galiana L, Oliver A, Arena F, De Simone G, Tomás JM, Vidal-Blanco G, et al. Development and validation of the Short Professional Quality of Life Scale based on versions IV and V of the Professional Quality of Life Scale. Health Qual Life Outcomes. 2020;18(1):364. doi: 10.1186/s12955-020-01618-3. PubMed PMID: 33176807.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]