Categoria: Estudis i projectes

Valor predictiu del sèrum de ferritina en combinació amb la alanina minotransferassa i nivells de glucosa per a l'avaluació no invasiva de la MFGNA

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) amb membres de la Universitat de les Illes Balears i de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació de l'estudi FLiO sobre el valor predictiu del sèrum de ferritina en combinació amb la alanina minotransferassa i nivells de glucosa per a l'avaluació no invasiva de la malaltia del fetge gras no alcohòlic. També hi han participat la Universidad de Navarra, l'IdiSNA, la Clínica Universidad de Navarra, el CIBERehd i el CIBERobn.

Josep Antoni Tur, investigador del grup NUCOX, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Predictive Value of Serum Ferritin in Combination with Alanine Aminotransferase and Glucose Levels for Noninvasive Assessment of NAFLD: Fatty Liver in Obesity (FLiO) Study" a la revista Diagnostics.

La identificació de biomarcadors no invasius assequibles per al diagnòstic i caracterització de la malaltia del fetge gras no alcohòlic (MFGNA) és un gran repte per a la comunitat investigadora. Aquest estudi volia explorar la utilitat de la ferritina com a biomarcador indirecte de la MFGNA, tota sola o en combinació amb altres paràmetres bioquímics rutinaris.

Referència de l'article
Galarregui C, Marin-Alejandre BA, Perez-Diaz-Del-Campo N, Cantero I, Monreal JI, Elorz M, et al. Predictive Value of Serum Ferritin in Combination with Alanine Aminotransferase and Glucose Levels for Noninvasive Assessment of NAFLD: Fatty Liver in Obesity (FLiO) Study. Diagnostics (Basel). 2020;10(11). doi: 10.3390/diagnostics10110917. PubMed PMID: 33171699.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent esperant per entrar a un museu / CC BY-NC-SA 4.0]