Categoria: Estudis i projectes

Litiasi rara no papil·lar d'oxalat càlcic monohidratat generada sobre un nucli central d'urat potàssic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació en Litiasi Renal i Biomineralització, amb membres de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el IUNICS, els Serveis de Laboratori Clínic i de Pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article sobre una litiasi rara no papil·lar d'oxalat càlcic monohidratat generada sobre un nucli central d'urat potàssic.

Felix Grases i Antonia Costa-Bauza, investigadors del Grup d'Investigació en Litiasi Renal i Biomineralització l'IdISBa; Ana Garcia-Raja, facultativa del laboratori de l'Hospital Universitari Son Espases; i Dolores Rodrigo, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat l'article amb el títol "Rare non-papillary lithiasis of calcium oxalate monohydrate generated on a central core of potassium urate" a la revista Urology Case Reports.

Aquest treball descriu un pacient que va desenvolupar un càlcul esferoidal amb una part central composta per urat de potassi, envoltada per una capa contínua d'oxalat de calci monohidratat amb cristalls d'oxalat de calci dihidratat en la superfície. També es va suggerir el mecanisme de desenvolupament dels càlculs.

Referència de l'article
Grases F, Costa-Bauza A, Garcia-Raja A, Rodrigo D. Rare non-papillary lithiasis of calcium oxalate monohydrate generated on a central core of potassium urate. Urol Case Rep. 2021;34:101483. doi: 10.1016/j.eucr.2020.101483. PubMed PMID: 33204645.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Urology Case Reports]