Categoria: Estudis i projectes

Característiques de la síndrome metabòlica i excés de pes és inversament associada amb el consum de fruits secs

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) amb membres de la Universitat de les Illes Balears i de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un seguiment d'un any dins l'estudi PREDIMED-Plus sobre com les característiques de la síndrome metabòlica i excés de pes és inversament associada amb el consum de fruits secs. També hi han participat diferents centres espanyols.

Alicia Julibert, Maria Del Mar Bibiloni, Laura Gallardo-Alfaro, Manuela Abbate, Dora Romaguera i Josep Antoni Tur, investigadores del Grup NUCOX, han participat en la publicació de l'article "Metabolic Syndrome Features and Excess Weight Were Inversely Associated with Nut Consumption after 1-Year Follow-Up in the PREDIMED-Plus Study" a la revista The Journal of Nutrition.

L'alt consum de fruits secs s'ha associat prèviament amb un descens de la prevalença de la síndrome metabòlica (MetS) segons raça i patrons de dieta. L'objectiu d'aquest estudi era avaluar si els canvis en el consum de fruits secs durant un any de seguiment són associats amb canvis de les característiques de MetS en població espanyola de mitjana edat i més gran i alt risc de malaltia cardiovascular.

Referència de l'article
Julibert A, Del Mar Bibiloni M, Gallardo-Alfaro L, Abbate M, Martínez-González MÁ, Salas-Salvadó J, et al. Metabolic Syndrome Features and Excess Weight Were Inversely Associated with Nut Consumption after 1-Year Follow-Up in the PREDIMED-Plus Study. J Nutr. 2020;150(12):3161-70. doi: 10.1093/jn/nxaa289. PubMed PMID: 33300039.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Ametlles / CC BY-NC-SA 4.0]