Categoria: Estudis i projectes

Relació entre el consum d'oli d'oliva i índex de pressió turmell-braç en una població amb alt risc cardiovascular

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi sobre la relació entre el consum d'oli d'oliva i índex de pressió turmell-braç en una població amb alt risc cardiovascular. També hi han participat diferents centres espanyols.

Dora Romaguera, investigadora de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Relationship between olive oil consumption and ankle-brachial pressure index in a population at high cardiovascular risk" a la revista Atherosclerosis.

L'objectiu d'aquest estudi era comprovar l'associació entre el consum de diferents categories d'olis d'oliva (oli d'oliva verge i oli d'oliva) i oli de pinyolada d'oliva i índex de pressió turmell-braç (IPT) en participant de l'estudi PREDIMED-Plus, un assaig de modificació d'estil de vida per reducció d'esdeveniments relacionats amb el pes i cardiovasculars en individus amb sobrepès/obesitat que alberguen síndrome metabòlica. En una població mediterrània amb un alt risc cardiovascular, el consum d'oli d'oliva es va associar amb un alt IPT. Aquests resultats suggereixen que el consum d'oli d'oliva podria ser beneficiós per a la prevenció de la malaltia arterial perifèrica, però es necessiten estudis longitudinals.

Referència de l'article
Sánchez-Quesada C, Toledo E, González-Mata G, Ramos-Ballesta MI, Peis JI, Martínez-González MÁ, et al. Relationship between olive oil consumption and ankle-brachial pressure index in a population at high cardiovascular risk. Atherosclerosis. 2020;314:48-57. doi: 10.1016/j.atherosclerosis.2020.10.008/a>. PubMed PMID:33160246.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Steve PB / Olive oil / CC BYND 2.0]