Categoria: Estudis i projectes

Activació del receptor 5-HT2A mitjançada per Gαq/11 en els trastorns psiquiàtrics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Neurofarmacologia de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Universitat de les Illes Balears, ha participat en un estudi postmortem de l'activació del receptor 5-HT2A mitjançada per q/11 en els trastorns psiquiàtrics. També hi han participat Saitama Medical University, la Universitat del País Basc i el Centro de Investigación Biomédica en Red de Salud Mental.

Jesús A García-Sevilla, investigador del Grup de Neurofarmacologia, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "5-HT 2A receptor-mediated Gα q/11 activation in psychiatric disorders: A postmortem study" a la revista The World Journal of Biological Psychiatry.

Els receptors de serotonina-2A (5-HT2A) exerceixen un paper important en la regulació de moltes funcions cerebrals que es veuen alterades en pacients amb malalties psiquiàtriques com els trastorns de l'estat d'ànim i l'esquizofrènia. L'objectiu d'aquest estudi va ser avaluar la via de senyalització mitjançada pel receptor 5-HT2A a través de l'activació de q/11 en pacients psiquiàtrics mitjançant l'ús de mostres cerebrals post mortem.

L'alteració de la via de senyalització mitjançada pel receptor 5-HT2A a través de les proteïnes q/11 en l'escorça prefrontal podria estar aparentment implicada en la fisiopatologia i la farmacoteràpia del trastorn bipolar i l'esquizofrènia. En els pacients esquizofrènics, aquestes alteracions, com a resultat d'un tractament exitós amb agents antipsicòtics, podrien ajudar a prevenir el comportament suïcida.

Referència de l'article
Odagaki Y, Kinoshita M, Meana JJ, Callado LF, García-Sevilla JA. 5-HT2A receptor-mediated Gαq/11 activation in psychiatric disorders: A postmortem study. World J Biol Psychiatry. 2020;1-11. doi: 10.1080/15622975.2020.1839967. PubMed PMID:33084439.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pxfuel / Woman / CC0 Dominio publico]