Categoria: Estudis i projectes

Nounats nascuts de mares amb COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Neonatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació de les dades del Registre de la Societat Espanyola de Neonatologia de nounats nascuts de mares amb COVID-19. També hi han participat diferents centres espanyols.

Ana Filgueira Posseorcid, neonatòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Neonates Born to Mothers With COVID-19: Data From the Spanish Society of Neonatology Registry" a la revista Pediatrics.

L'objectiu és descriure les característiques neonatals i maternes de la cohort prospectiva més ampla de nounats de mares amb malaltia de coronavirus 2019 (COVID-19), la data dels quals es va recollir prospectivament del registre nacional de la Societat Espanyola de Neonatologia.

Entre el 8 de març de 2020 i el 26 de maig de 2020 es varen recollir les dades de 79 hospitals espanyols de 503 nounats nascuts de 497 mares diagnosticades de COVID-19 durant l'embaràs o en el moment del part.

Aquest estudi indica que no es necessita separar a les mares dels nounats, permetent endarrerir el tall del cordó umbilical i la pell amb pell i el manteniment de la lactància materna amb un alt percentatge de nounats de mares amb COVID-19.

Referència de l'article
Sánchez-Luna M, Fernández Colomer B, de Alba Romero C, Alarcón Allen A, Baña Souto A, Camba Longueira F, et al. Neonates Born to Mothers With COVID-19: Data From the Spanish Society of Neonatology Registry. Pediatrics. 2021;147(2). doi: 10.1542/peds.2020-015065. PubMed PMID:33479162.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]