Categoria: Estudis i projectes

Presentacions neurològiques de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Neurologia de l'Hospital Comarcal d'Inca i la Unitat d'Investigació de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la publicació de les troballes del registre neuroCOVID-19 de la Societat Espanyola de Neurologia sobre les presentacions neurològiques de la COVID-19. També hi han participat diferents centres espanyols.

María Dolores Moragues, neuròloga de l'Hospital Comarcal d'Inca, i María Fuensanta Valero García, investigadora de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Neurological presentations of COVID-19: Findings from the Spanish Society of Neurology neuroCOVID-19 registry" a la revista Journal of the Neurological Sciences.

Es mostren les troballes del registre neuroCOVID-19 de la Societat Espanyola de Neurologia. Es va dur a terme un estudi multicèntric de pacients amb manifestacions neurològiques de la COVID-19. Els facultatius participants varen informar de dades demogràfiques, clíniques i paraclíniques i varen jutjar la implicació de símptomes causats per la COVID-19.

Les manifestacions neurològiques de la COVID-19 són diverses. Anòsmia, miàlgia i mal de cap transcorren prest en el curs de la malaltia. L'estat mental alterat, símptomes neuromusculars i ictus són associats amb una major severitat. La COVID-19 s'hauria d'incorporar en la majoria de diagnòstics diferencials clínics i radiològics. La COVID-19 podria causar símptomes neurològics persistents i incapacitants.

Referència de l'article
García-Azorín D, Abildúa MJA, Aguirre MEE, Fernández SF, Moncó JCG, Guijarro-Castro C, et al. Neurological presentations of COVID-19: Findings from the Spanish Society of Neurology neuroCOVID-19 registry. J Neurol Sci. 2020;423:117283. doi: 10.1016/j.jns.2020.117283. PubMed PMID:33636661.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital de Manacor]