Categoria: Estudis i projectes

Infeccions després de la instrumentació de la columna vertebral

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Malalties Infeccioses del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'una investigació sobre l'efectivitat del tractament curt d'antibiòtic en una gran cohort multicèntrica per a infeccions després de la instrumentació de la columna vertebral. També hi han participat diferents centres espanyols.

Helem H Vilchez, metgessa de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Infections after spine instrumentation: effectiveness of short antibiotic treatment in a large multicentre cohort" a la revista Journal of Antimicrobial Chemotherapy.

La disponibilitat de la informació sobre infecció després d'una instrumentació de la columna vertebral (IICV) in el seu maneig és escassa. Es volia analitzar el DARI (desbridat, antibiòtics i retenció de l'implant) prognosi i avaluar l'efectivitat dels cursos curts d'antibiòtics en les formes primerenques.

Es va realitzar un estudi retrospectiu de pacients amb IICV gestionat quirúrgicament (Gener 2010- Desembre 2016). Es varen analitzar els factors de risc per fallada per regressió multivariada Cox i es varen avaluar les diferències entre tractament curt i llarg amb anàlisi amb puntuació de propensió.

IICV en els primers dos mesos podria ser gestionat amb efectivitat amb DARI i cursos curts d'antibiòtic. Els clínics han de ser cautelosos quan s'enfronten a pacients amb comorbilitats, grans fusions i/o infeccions polimicrobianes.

Referència de l'article
Benavent E, Rodríguez-Pardo D, Ulldemolins M, Sobrino-Diaz B, Bustinduy MJ, Escudero-Sanchez R, et al. Infections after spine instrumentation: effectiveness of short antibiotic treatment in a large multicentre cohort. J Antimicrob Chemother. Gen de 2021. doi: 10.1093/jac/dkaa548. PubMed PMID:33496335.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Rob Brewer / Antibiotics / CC-by-sa-3.0 de]