Categoria: Estudis i projectes

10 anys de seguiment de pacients de stents alliberadors d'everolimús enfront dels convencionals després d'un infart de miocardi amb ST elevat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de les dades dels deu anys de seguiment de pacients de stents alliberadors d'everolimús enfront dels stents convencionals després d'un infart de miocardi amb ST elevat. També hi han participat diferents centres espanyols.

Jaume Maristanyorcid, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "10-Year Follow-Up of Patients With Everolimus-Eluting Versus Bare-Metal Stents After ST-Segment Elevation Myocardial Infarction" a la revista Journal of the American College of Cardiology.

Es desconeixen les dades dels resultats d'un stent alliberador d'everolimús de polímer resistent (SAE) d'un seguiment a llarg termini de pacients amb un infart de miocardi amb ST elevat (STEMI) .

Els objectius d'aquest estudi eren avaluar els resultats de deu anys de pacients inclosos en l'assaig EXAMINATION (una avaluació clínica dels stents alliberadors d'everolimús en el tractament de pacients amb infart de miocardi amb ST elevat).

Al cap de deu anys de seguiment, els SAE varen demostrar una superioritat combinada de criteris de valoració orientats al pacient i al dispositiu en comparació amb els stents metàl·lics sense recobriment en pacients amb STEMI que requerien una intervenció coronària percutània primària. Entre els cinc i deu anys de seguiment, es va observar una baixa incidència d'esdeveniments cardiovasculars adversos relacionats amb la fallada del dispositiu en ambdós grups (deu anys de seguiment de l'assaig EXAMINATION; NCT04462315).

Referència de l'article
Brugaletta S, Gomez-Lara J, Ortega-Paz L, Jimenez-Diaz V, Jimenez M, Jiménez-Quevedo P, et al. 10-Year Follow-Up of Patients With Everolimus-Eluting Versus Bare-Metal Stents After ST-Segment Elevation Myocardial Infarction. J Am Coll Cardiol. 2021;77(9):1165-78. doi: 10.1016/j.jacc.2020.12.059. PubMed PMID:33663733.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent al mercat / CC BY-NC-SA 4.0]