Categoria: Estudis i projectes

Anàlegs de GLP1 en els pacients amb sobrepès o obesitat durant el confinament

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre els anàlegs de GLP1 en els pacients amb sobrepès o obesitat durant el confinament. També hi ha participat la Clínica Rotger.

Joana Nicolau, endocrinòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadora de l'IdISBa; Luisa Ayala, dietista de i Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadora de l'IdISBa; i Aina Bonet, investigadora de l'IdISBa; han publicat l'article amb el títol "Análogos de GLP1 en los pacientes con sobrepeso u obesidad durante el confinamiento" a la revista Medicina Clínica.

Un dels potencials efectes negatius d'un confinament són els canvis en els patrons dietètics i d'estil de vida, que poden dur a una guany de pes. L'objectiu va ser veure els canvis sobre els hàbits higiènic-dietètics i de patrons d'ingesta en una situació de confinament i l'impacte sobre el pes. Així mateix, es volia veure si estar baix tractaments anàlegs de GLP1 (aGLP1) va modificar aquests paràmetres.

Es van reclutar, de forma consecutiva, a cent pacients amb sobrepès/obesitat que varen anar a revisió al finalitzar el confinament. Es va dissenyar una entrevista estructurada per veure els canvis en els hàbits dietètics, rutines i exercici.

Un confinament és un període vulnerable per guanyar pes, especialment en aquells pacients amb antecedents psicopatològics. Els aGLP1 aconsegueixen controlar la ingesta emocional convertint-los en una opció terapèutica valuosa.

Referència de l'article
Nicolau J, Ayala L, Bonet A, Manga B, Muñoz JM, Olea J, et al. Análogos de GLP1 en los pacientes con sobrepeso u obesidad durante el confinamiento. Med Clin (Barc). 26 de marzo de 2021. doi: 10.1016/j.medcli.2020.12.039. PubMed PMID:33781571.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dones passejant / CC BY-NC-SA 4.0]