Categoria: Estudis i projectes

Ús de la tècnica laparoscòpica en l'entorn de la metàstasi peritoneal evita la recaiguda dels ports d'entrada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre com l'ús de la tècnica laparoscòpica en l'entorn de la metàstasi peritoneal evita la recaiguda dels ports d'entrada. També hi ha participat el Washington Cancer Institute.

Juan José Segura-Sampedro, Rafael Morales-Soriano, Cristina Pineño-Flores i Andrea Craus-Miguel, cirurgians de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa; han publicat l'article amb el títol "Laparoscopy technique in the setting of peritoneal metastases to avoid port site relapse" a la revista Surgical Oncology.

La laparoscòpia s'indica en molts de pacients amb tumors abdominals i pelvians. Si les cèl·lules canceroses són present en l'espai peritoneal, hi ha possibilitat de desenvolupar metàstasi de l'entrada del port.

En estar presents les cèl·lules tumorals en el peritoneu, existeixen moltes possibilitats que es produeixi una sembra i futures metàstasis en els ports de laparoscòpia.

S'explica la fisiopatologia de l'aparició de metàstasi en els ports de laparoscòpia. S'indiquen les modificacions tècniques per reduir la incidència d'aquest tipus de metàstasis en la paret abdominal.

Aquestes modificacions en l'abordatge laparoscòpic dels pacients amb carcinomatosis peritoneal poden prevenir la disseminació iatrogènica del càncer.

Referència de l'article
Segura-Sampedro JJ, Morales-Soriano R, Pineño Flores C, Craus-Miguel A, Sugarbaker PH. Laparoscopy technique in the setting of peritoneal metastases to avoid port site relapse. Surgical Oncology. 2021;37:101543. doi: 10.1016/j.suronc.2021.101543. PubMed PMID:33773282.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Mateu Orfila. Servei de Cirurgia]