Categoria: Estudis i projectes

Recomanacions de la Societat Espanyola de Cardiologia per millorar el control lipídic en pacients en prevenció primària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació de les recomanacions de la Societat Espanyola de Cardiologia per millorar el control lipídic en pacients en prevenció primària. També hi han participat diferents centres espanyols.

José María Gámez, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Recomendaciones para mejorar el control lipídico en pacientes en prevención primaria. Documento de consenso de la Sociedad Española de Cardiología" a la revista REC: CardioClinics.

La reducció del colesterol unit a lipoproteïnes de baixa densitat amb el tractament hipolipemiant ha demostrat disminuir el risc de presentar complicacions cardiovasculars durant el seguiment, tant en prevenció primària com secundària. Desafortunadament, un gran nombre de pacients no aconsegueixen els objectius de control recomanats. Això es deu principalment a un ús insuficient de les teràpies hipolipemiants actualment disponibles. Encara que la base del tractament el constitueixen els canvis cap a un estil de vida més saludable, en nombroses ocasions això no és suficient i és necessari afegir un tractament hipolipemiant per a aconseguir aquests objectius. Per aquests motius, en el present document de consens de la Societat Espanyola de Cardiologia es proposen 4 algorismes d'abordatge en funció del risc cardiovascular dels pacients, senzills i fàcilment aplicables, amb l'objectiu d'aconseguir que la majoria dels pacients en prevenció primària compleixin els objectius de control de colesterol de manera ràpida i eficient.

Referència de l'article
Barrios V, Escobar C, Anguita M, Arrarte Esteban VI, Campuzano Ruiz R, Cosín-Sales J, et al. Recomendaciones para mejorar el control lipídico en pacientes en prevención primaria. Documento de consenso de la Sociedad Española de Cardiología. REC: CardioClinics. 2021;56(2):118-28. doi: 10.1016/j.rccl.2021.02.006. PubMed PMID:33423125.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent al mercat / CC BY-NC-SA 4.0]