Categoria: Estudis i projectes

Granulomes en dermatopatologia: part 1

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la primera part d'un estudi sobre granulomes en dermatopatologia. També hi han participat diferents centres espanyols.

Carles Saus, patòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Granulomas en Dermatopatología: principales entidades. Parte I" a la revista Actas Dermo-Sifiliográficas.

En aquesta sèrie de dos articles se realitza una revisió de les principals entitats dermatopatológiques que acaben en granulomes. Aquesta primera part s'ha centrat en l'aclariment de conceptes, la presentació dels tipus de granulomes i de cèl·lules gegants, així com en entitats molt diverses d'origen no infecciós. Algunes d'elles d'origen metabòlic, com la necrobiosi lipídica: altres relacionades amb limfomes, com la micosi fungoide granulomatosa; i altres tan esteses que gairebé resulten un problema quotidià en les consultes de dermatologia, com la rosàcia.

Referència de l'article
Aguilar JA, Diago A, Gijón RC, Figueras MF, Fraga J, Herrera AG, et al. Granulomas en Dermatopatología: principales entidades. Parte I. Actas Dermosifiliogr. Abr 2021. doi: 10.1016/j.ad.2021.04.002. PubMed PMID:33887235.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Carles Saus]