Categoria: Estudis i projectes

Valor pronòstic dels nivells de castració de la testosterona després de la privació d'andrògens i la radioteràpia d'alta dosi en el càncer de pròstata localitzat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Radioncologia de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació dels resultats d'un assaig en fase III sobre el valor pronòstic dels nivells de castració de la testosterona després de la privació d'andrògens i la radioteràpia d'alta dosi en el càncer de pròstata localitzat. També hi han participat diferents centres espanyols.

Araceli Guerrero, radioncòloga de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Prognostic value of testosterone castration levels following androgen deprivation and high-dose radiotherapy in localized prostate cancer: Results from a phase III trial" a la revista Radiotherapy and Oncology.

El valor pronòstic òptim de la testosterona després de la teràpia de privació d'andrògens (ADT) és controvertit. S'estudia l'efecte dels nivells de testosterona en sèrum sobre el resultat clínic en el càncer de pròstata localitzat (CaP) tractat amb TDA i radioteràpia d'alta dosi (TRH).

Els resultats no donen suport al concepte que la supressió addicional de testosterona sèrica per sota de 20 ng/dl s'associï amb millors resultats que 20-49 ng/dl. El temps de recuperació de la testosterona després de l'ADT i la HRT no va influir en el fracàs clínic.

Referència de l'article
Zapatero A, Álvarez A, Guerrero A, Maldonado X, González San Segundo C, Cabeza MA, et al. Prognostic value of testosterone castration levels following androgen deprivation and high-dose radiotherapy in localized prostate cancer: Results from a phase III trial. Radiother Oncol. 2021;160:115-9. doi: 10.1016/j.radonc.2021.04.018. PubMed PMID:33964325.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Home esperant / CC BY-NC-SA 4.0]