Categoria: Estudis i projectes

Què no s'ha de fer en el maneig de l'asma bronquial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Atenció Primària de Mallorca i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi sobre el que no s'ha de fer en el maneig de l'asma bronquial. També hi han participat el Centro de Salud Ciudad Jardín de Málaga, l'Hospital Universitario A Coruña, l'Hospital Universitario Príncipe de Asturias i el Centro de Salud Valdefierro de Zaragoza.

Miguel Roman-Rodriguez, investigador del Grup de Malalties Respiratòries Cròniques Balear a Atenció Primària (GREBAP) i metge del CS Son Pisà, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Qué no se debe hacer en el manejo terapéutico del asma bronquial. Recomendaciones por consenso Delphi para los médicos que tratan el asma" a la revista Atención Primaria.

L'asma és una de les malalties més prevalent a Espanya i, malgrat els grans avanços diagnòstics i terapèutics, els resultats en salut indiquen que fins al 80% dels pacients no tindrien la seva asma ben controlada. Encara que les causes d'aquesta situació són diverses, existeixen algunes pràctiques entre els professionals que atenen l'asma que no contribueixen a la millora dels resultats en salut d'aquesta malaltia. Aquest grup de treball ha elaborat aquest document per a recordar una sèrie de pautes bàsiques, alineades amb les guies actuals i la literatura recent, i consensuades mitjançant metodologia Delphi per un panell expert multidisciplinari. Aquestes recomanacions sobre què no s'ha de fer en el maneig de l'asma en l'adult queden articulades en 4 àmbits: el diagnòstic, el seguiment, el tractament i la prevenció d'exacerbacions.

Referència de l'article
Román Rodríguez M, Ginel Mendoza L, Blanco Aparicio M, Rodríguez Rodríguez M, Bárcena Caamaño M. Qué no se debe hacer en el manejo terapéutico del asma bronquial. Recomendaciones por consenso Delphi para los médicos que tratan el asma. Aten Primaria. 2021;53(7):102101. doi: 10.1016/j.aprim.2021.102101. PubMed PMID:34029773.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Prova d'esforç / CC BY-NC-SA 4.0]