Categoria: Estudis i projectes

Qualitat de vida relacionada amb la salut en pacients amb càncer de mama metastàsic HER2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi sobre com l'ús del neratinib més capecitabine sostè una qualitat de vida relacionada amb la salut en pacients amb càncer de mama mestastàsic HER2-positiu ≥ 2 règims previs dirigits a HER2. També hi han participat diferents centres espanyols.

Jesús Alarcón, oncòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Neratinib + capecitabine sustains health-related quality of life in patients with HER2-positive metastatic breast cancer and ≥ 2 prior HER2-directed regimens" a la revista Breast Cancer Research and Treatment.

Es volia caracteritzar la qualitat de vida relacionada amb la salut (HRQoL) en pacients amb receptor del factor de creixement epidèrmic humà 2 (HER2)-càncer de mama metastàsic (CMM) de l'estudi NALA en phase 3.

A l'estudi NALA (NCT01808573), els pacients es varen aleatoritzar 1:1 en neratinib + capecitabina (N + C) o lapatinib + capecitabina (L + C). Es va avaluar el HRQoL utilitzant set puntuacions preespecificades de l'European Organisation for Research and Treatment of Cancer Quality Of Life Questionnaire core module (QLQ-C30) i el qüestionari específic pel càncer de mama (QLQ-BR23) com a l'inici i cada sis setmanes. Les estadístiques descriptives varen resumir les puntuacions al llarg del temps, els models mixtos avaluaren les diferències entre els braços de tractament i es varen utilitzar mètodes Kaplan-Meier per avaluar el temps fins al deteriorament de les puntuacions de CVRS de ≥ 10 punts.

Al NALA, els pacients tractats amb N + C varen mantenir el HRQoL al llarg del temps, a pesar de l'empitjorament dels nivells de puntuació relacionats amb la diarrea. Aquests resultats podrien ajudar a guiar sobre la selecció del tractament òptim per HER2-positiu CMM.

Referència de l'article
Moy B, Oliveira M, Saura C, Gradishar W, Kim S-B, Brufsky A, et al. Neratinib + capecitabine sustains health-related quality of life in patients with HER2-positive metastatic breast cancer and ≥ 2 prior HER2-directed regimens. Breast Cancer Res Treat. Abr 2021. doi: 10.1007/s10549-021-06217-4. PubMed PMID:33909203.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dones passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]