Categoria: Estudis i projectes

La suplementació amb leptina durant la lactància restaura els nivells de metabolits hepàtics clau mal programats per la restricció calòrica gestacional

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup d'investigació Nutrigenòmica i Obesitat (NUO) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Universitat de les Illes Balears ha publicat un article sobre la suplementació amb leptina durant la lactància restaura els nivells de metabolits hepàtics clau mal programats per la restricció calòrica gestacional. També hi han participat el CIBEROBN, la University College Dublin i el Beaumont Hospital.

Zhi Xin Yau-Qiu, Ana M. Rodríguez, Andreu Palou, investigadores del Grup NUO, han publicat l'article amb el títol "Leptin Supplementation During Lactation Restores Key Liver Metabolite Levels Malprogrammed by Gestational Calorie Restriction" a la revista Molecular Nutrition and Food Research.

Els factors nutricionals perinatals poden programar un fenotip metabòlic en la descendència i el risc a l'obesitat. Es va investigar el paper potencial de la suplementació de leptina (durant la lactància) en la millora dels efectes mal programats causats per la restricció calòrica materna lleu durant la gestació, en la resposta metabòlica del fetge de les cries de rata.

La suplementació amb leptina durant la lactància contribueix a la reversió de canvis causats per la restricció calòrica lleu materna en el metaboloma del fetge. Això concorda amb un suposat paper de la suplementació amb leptina que prevé o reverteix les alteracions metabòliques causades per la mala programació metabòlica gestacional.

Referència de l'article
Yau-Qiu ZX, Madrid-Gambin F, Brennan L, Palou A, Rodríguez AM. Leptin Supplementation During Lactation Restores Key Liver Metabolite Levels Malprogrammed by Gestational Calorie Restriction. Mol Nutr Food Res. Abr 2021;e2001046. doi: 10.1002/mnfr.202001046. PubMed PMID:33900028.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Sarah Fleming / Sister ratties / Attribution 2.0 Generic]