Categoria: Estudis i projectes

Estudi SEGHI on es defineix la millor estratègia de vigilància del limfoma d'Hodgkin després d'un tractament de primera línia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Hospital Universitari Son Llàtzer, i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han participat en l'estudi SEGHI on es defineix la millor estratègia de vigilància del limfoma d'Hodgkin després d'un tractament de primera línia. També hi han participat diferents centres espanyols.

Antonio Gutiérrez i Leyre Bento, investigadors del IdISBa i hematòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; i Raquel Del Campo, hematòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadora de l'IdISBa; han participat en la publicació de l'article amb el títol "SEGHI Study: Defining the Best Surveillance Strategy in Hodgkin Lymphoma after First-Line Treatment" a la revista Cancers.

L'estratègia òptima per a la vigilància primerenca després de la primera resposta completa no és clara en el limfoma de Hodgkin. Per això, es comparan les diferents estratègies de seguiment en un estudi multicèntric. Tots els pacients inclosos tenien una tomografia per emissió de positrons/tomografia computada negativa al final del tractament d'inducció.

Des de gener de 2007 fins a gener de 2018, es varen reclutar 640 pacients de 15 centres d'Espanya. Comparant els grups en els quals es van realitzar imatges seriades, el grup de seguiment clínic/analític va estar exposat a un nombre significativament menor de proves d'imatge i de radiació. Amb una mitjana de seguiment de cent vint-i-set mesos, la supervivència lliure de progressió 60 mesos després de tota la sèrie va ser del 88% i la supervivència global del 97%.

No es van trobar diferències significatives en la supervivència o la supervivència sense progressió entre les diferents estratègies de vigilància. Aquest estudi suggereix que els enfocaments de seguiment amb imatges en el limfoma de Hodgkin no proporcionen beneficis per a la supervivència dels pacients, i creuen que la vigilància clínica/analítica per a aquest grup de pacients podria ser el millor curs d'acció.

Referència de l'article
Bastos Oreiro M, Martín R, Gomez P, López Muñoz N, Rodriguez A, Liébana M, et al. SEGHI Study: Defining the Best Surveillance Strategy in Hodgkin Lymphoma after First-Line Treatment. Cancers. 2021;13(10):2412. doi: 10.1245/s10434-020-09530-2.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]