Categoria: Estudis i projectes

Cirurgia cervicofacial i extrusió de dispositius auditius implantables

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis d'Otorrinolaringologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article sobre la cirurgia cervicofacial i extrusió de dispositius auditius implantables.

Claudio Carnevale, Guillermo Til Pérez, Diego Arancibia-Tagle, Manuel Tomás-Barberán i Pedro Sarría-Echegaray, otorrinolaringòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; han publicat l'article amb el títol "Cervicofacial surgery and implantable hearing device extrusion: management of challenging cases" a la revista The Journal of Laryngology & Otology.

L'objectiu era estudiar la dinàmica, mecanismes i cost d'aptitut de la selecció de la resistència a la cefepima, el zidebactam i la cefepima/zidebactam en Pseudomonas aeruginosa.

Es va realitzar una revisió d'una base de dades retrospectivament de procediments quirúrgics per a dispositius auditius implantables realitzats en el nostre departament entre gener de 2011 i desembre de 2019. S'inclouen els casos d'extrusió del dispositiu i de cirurgia cervicofacial prèvia. Es discuteix el maneig mèdic i quirúrgic.

Es van identificar quatre casos d'extrusió d'implants després d'una intervenció quirúrgica cervicofacial: un relacionat amb un sistema Bonebridge i tres amb implants coclears. En tots els casos es va administrar tractament antibiòtic i es va realitzar un desbridament quirúrgic. El mateix sistema Bonebridge es va implantar en la fossa mitjana. Es van retirar els tres implants coclears i es van implantar nous dispositius en una regió més posterior.

La cirurgia cervicofacial prèvia és un factor de risc per a l'extrusió de l'implant auditiu. L'abordatge de la fossa mitjana és la millor opció per al sistema Bonebridge. Quant a l'implant coclear, sempre és convenient col·locar-lo en una zona més posterior. Un penjall fascio-muscular de base inferior pot ser una bona opció per a reduir el risc d'extrusió.

Referència de l'article
Carnevale C, Til-Pérez G, Arancibia-Tagle D, Tomás-Barberán M, Sarría-Echegaray P. Cervicofacial surgery and implantable hearing device extrusion: management of challenging cases. J Laryngol Otol. Mar 2021;1-5. doi: 10.1017/S0022215121000505. PubMed PMID:33125576.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Jennifer Dunaway / Pseudomonas / CC BY-NC 2.0]