Categoria: Estudis i projectes

Plans de dissecció de la rinoplàstica i maneig dels teixits tous

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament d'Otorrinolaringologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre els plans de dissecció de la rinoplàstica i maneig dels teixits tous. També hi ha participat My Face, Clinics and Academy de Lisboa, St. Petersburg State Pediatric Medical University, Hakkı Yeten Cad. i Abdi İpekçi Caddesi No.53 Side Apartmanı.

Diego Arancibia Tagle, otorrinolaringologia de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Rhinoplasty Dissection Planes (Subcutaneous, Sub-SMAS, Supra-perichondral, and Sub-perichondral) and Soft Tissues Management" a la revista Facial Plastic Surgery.

La rinoplàstia com a operació és similar a una partida d'escacs, on cada maniobra influirà en el resultat final. Sens dubte, més d'un acostament de l'embolcall dels teixits tous nasals, pot produir resultats bells i assegurances, com es descriurà en l'article, a saber, els plans subcutani, subsuperficial del sistema musculoaponeuròtic, supra i sub-*pericondral. Per diferents raons justificables, els cirurgians tenen les seves preferències pel que fa als plans de dissecció en la punta, els terços mitjà i superior, i quant a la manipulació de les capes de teixit tou i els lligaments nasals. El concepte de les capes nasals i la presència d'estructures lligamentoses rellevants i com restaurar-les de manera anatòmica, ajudarà a comprendre la lògica que hi ha darrere dels diferents enfoques.

Referència de l'article
Neves JC, Zholtikov V, Cakir B, Coşkun E, Arancibia Tagle D. Rhinoplasty Dissection Planes (Subcutaneous, Sub-SMAS, Supra-perichondral, and Sub-perichondral) and Soft Tissues Management. Facial Plast Surg. Feb 2021. doi: 10.1055/s-0041-1723825. PubMed PMID:33634451.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: FacialSurgery / Rhinoplasty Incisions / CC BY-SA 3.0]