Categoria: Estudis i projectes

Consum de fruita i risc cardiometabòlic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la publicació d'un anàlisi dins l'estudi PREDIMED-plus sobre el consum de fruta i risc cardiometabòlic. També hi han participat diferents centres espanyols.

Dora Romaguera, investigadora de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Fruit consumption and cardiometabolic risk in the PREDIMED-plus study: A cross-sectional analysis" a la revista Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases.

El consum total de fruita és important per a la prevenció de la malaltia cardiovascular, però també la varietat i la forma com es consumeix. L'objectiu d'aquest estudi era avaluar les associacions entre el consum total, subgrups de fruites basat en el seu color i sucs de fruites amb diferents paràmetres cardiometabòlics.

El consum de fruita és associat amb diferents factors de risc cardiometabòlics en gent gran mediterrània amb síndrome metabòlica. Les associacions amb els nivells BP podrien atribuir-se, almenys parcialment, per revertir el viàs de causalitat inherent al disseny transversal de l'estudi.

Referència de l'article
Becerra-Tomás N, Paz-Graniel I, Tresserra-Rimbau A, Martínez-González MÁ, Barrubés L, Corella D, et al. Fruit consumption and cardiometabolic risk in the PREDIMED-plus study: A cross-sectional analysis. Nutr Metab Cardiovasc Dis. Feb 2021. doi: 10.1016/j.numecd.2021.02.007. PubMed PMID:33838995.

Enlaces Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Fuente: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Fruita al mercat / CC BY-NC-SA 4.0]