Categoria: Estudis i projectes

Agonistes del receptor del pèptid similar al glucagó 1 en la diabetis mellitus de tipus 2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi basat en dades de la població espanyola sobre els agonistes del receptor del pèptid similar al glucagó 1 en la diabetis mellitus de tipus 2. També hi han participat Eli Lilly Finland, Atrys Health-Real Life Data, HaaPACS GmbH i Lilly Spain.

Santiago Tofé-Povedano, endocrinòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Glucagon-Like Peptide 1 Receptor Agonists in Type 2 Diabetes Mellitus: Data from a Real-World Study in Spain" a la revista Diabetes Therapy.

Aquest estudi volia descriure els patrons d'utilització, persistència, utilització de recursos i costs en pacients amb diabetis mellitus tipus 2 iniciant tractament amb pèptid similar al glucagó 1 en una rutina de la pràctica clínica a Espanya.

Aquest estudi retrospectiu d'històries clíniques a la base de dades Big-Pact identifica adults que comencen tractament amb dulaglutida una vegada a la setmana (QW), exenatida-QW o liraglutida una vegada al dia entre l'1 de novembre de 2015 i el 30 de juny de 2017. Es va fer un seguiment dels pacients durant divuit mesos des de l'inici del tractament. Es varen obtenir les dades de les característiques clíniques dels pacients, patrons de tractament, mitja diària de dosi i costs de les tres cohorts. Es va avaluar la persistència durant un període de divuit mesos utilitzant corves de Kaplan-Meier. Totes les anàlisis varen ser descriptives.

Els resultats suggereixen que els pacients que varen començar el tractament amb dulaglutida tenien una major resistència passats els divuit mesos, presentaven nivells HbA1c menors al cap de dotze mesos i varen general uns menors costs sanitaris totals anuals en comparació amb els pacients que varen iniciar el tractament amb exenatida-QW o liraglutida.

Referència de l'article
Norrbacka K, Sicras-Mainar A, Lebrec J, Artime E, Díaz S, Tofé-Povedano S, et al. Glucagon-Like Peptide 1 Receptor Agonists in Type 2 Diabetes Mellitus: Data from a Real-World Study in Spain. Diabetes Ther. 2021;12(5):1535-51. doi: 10.1007/s13300-021-01039-5. PubMed PMID: 33860927.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital de Manacor]