Categoria: Estudis i projectes

Característiques electrocardiogràfiques i resultats associats en pacients amb síndrome Takotsubo

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de les dades del registre RETAKO sobre les característiques electrocardiogràfiques i resultats associats en pacients amb síndrome Takotsubo. També hi han participat diferents centres espanyols.

Alberto Pérez-Castellanos, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Electrocardiographic Characteristics and Associated Outcomes in Patients with Takotsubo Syndrome. Insights from the RETAKO Registry" a la revista Current Problems in Cardiology.

Les alteracions electrocardiogràfiques en la síndrome Takotsubo s'han descrit parcialment prèviament, però les conseqüències encara no es coneixen. L'objectiu era descriure la prevalença i significança pronòstica de diferents característiques en pacients amb síndrome Takotsubo. Les dades vénen del REgistre de síndrome TAKOtsubo (RETAKO).

L'elevació ST-segment amb depressió recíproca era un predictor independent de mort per totes les causes. L'absència de la desviació ST-segment era un factor protector per a l'objectiu primari.

Les taquiarrítmies s'associaren de forma independent amb el shock cardiogènic. Els pacients amb síndrome de Takotsubo presenten característiques electrocardiogràfiques distintes. La prolongació de l'interval QT corregit, les taquiarrítmies, la freqüència cardíaca a l'ingrés i les alteracions de la repolarització més extenses s'associen a resultats dolents.

Referència de l'article
Martín de Miguel I, Núñez-Gil IJ, Pérez-Castellanos A, Uribarri A, Duran-Cambra A, Martín-García A, et al. Electrocardiographic Characteristics and Associated Outcomes in Patients with Takotsubo Syndrome. Insights from the RETAKO Registry. Current Problems in Cardiology. Mar 2021;100841. doi: 10.1016/j.cpcardiol.2021.100841. PubMed PMID: 33994036.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Electrocardiograma / CC BY-NC-SA 4.0]