Categoria: Estudis i projectes

Inhibidors SGLT2 i agonistes GLP1 administrats sense metformina comparat amb altres fàrmacs per reduir la glucosa en pacients amb DMT2 per prevenir esdeveniments cardiovasculars

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'una revisió sistemàtica sobre els inhibidors SGLT2 i agonistes GLP1 administrats sense metformina comparat amb altres fàrmacs per reduir la glucosa en pacients amb diabetis mellitus tipus 2 per prevenir esdeveniments cardiovasculars. També hi han participat l'Hospital La Paz, l'Hospital Ramon y Cajal, l'Hospital Arnau de Vilanova, l'Hospital Fundación Alcorcón, l'Hospital San Pedro de Alcántara, el Complejo Hospitalario de Jaen, el Centro Cochrane Iberoamericano, l'Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau i el CIBERESP.

José María Gámez, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "SGLT2 inhibitors and GLP1 agonists administered without metformin compared to other glucose-lowering drugs in patients with type 2 diabetes mellitus to prevent cardiovascular events: A systematic review" a la revista Diabetic Medicine.

Els objectius eren avaluar l'eficàcia dels agonistes del receptor del pèptid-1 similar al glucagó (GLP1-RAs) i els inhibidors del cotransportador sodi-glucosa 2 (SGLT2), administrat sense metformina en resultats cardiovasculars en pacients amb diabetis tipus 2.

Es va dur a terme una revisió d'acord amb els estàndards metodològics de la Cochrane. Es varen incloure els assajos clínics aleatoris (ACA) sobre adults amb diabetis tipus 2, avaluant l'eficàcia dels inhibidors SGLT2 i GLP1-RAs comparat a altres fàrmacs per reduir la glucosa i/o ACA que presentaven dades del subgrup de pacients amb diabetis tipus 2 sense ús de metformina de base. El principal resultat era la reducció del risc d'esdeveniments cardiovasculars adversos majors (ECAM) informats individualment o com a resultat compost.

Els inhibidors SGLT2 i GLP1-RAs proveït sense metformina a la línia de base podria reduir el risc d'ECAM en comparació amb el placebo en pacients amb diabetis tipus 2 amb major risc de patir esdeveniments.

Referència de l'article
Escobar C, Barrios V, Cosín J, Gámez Martínez JM, Huelmos Rodrigo AI, Ortíz Cortés C, et al. SGLT2 inhibitors and GLP1 agonists administered without metformin compared to other glucose-lowering drugs in patients with type 2 diabetes mellitus to prevent cardiovascular events: A systematic review. Diabet Med. 2021;38(3):e14502. doi: 10.1111/dme.14502. PubMed PMID: 33368612.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]