Categoria: Estudis i projectes

Efectivitat dels productes de cura bucal a base d'herbes per evitar la pneumònia associada a la ventilació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears i membres del CIBEROBN l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en una revisió sistemàtica sobre l'efectivitat dels productes de cura bucal a base d'herbes en la pneumònia associada la ventilació. També hi han diferents centres internacionals.

Antoni Sureda, investigador del Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX), ha publicat l'article amb el títol "Systematic review: Effectiveness of herbal oral care products on ventilator-associated pneumonia" a la revista Phytotherapy research.

La pneumònia associada a la ventilació (PAV) resultant d'una infecció bacteriana és un problema mèdic prevalent en les unitats de cures intensives (UCI). El propòsit d'aquest estudi va ser revisar sistemàticament els estudis disponibles sobre els productes orals empleats per controlar i reduir la PAV en pacients sotmesos a intubació traqueal. Aquest estudi es va basar en una revisió sistemàtica de les dades dels assajos clínics de les bases de dades científiques com PubMed, Cochrane, Scopus i Web of science. Els articles es van revisar i van seleccionar segons criteris definits i es van avaluar mitjançant la llista de comprovació de l'avaluació primària. Després d'una revisió crítica de 3.143 resultats de cerca, finalment es van seleccionar 18 articles rellevants per a la seva discussió. Aquesta avaluació va revelar que la clorhexidina i alguns altres medicaments orals a base d'herbes són beneficiosos per a prevenir la PAV. Les formes de dosatge oral de la clorhexidina exerceixen un paper notable en la salut oral i la prevenció de la PAV en disminuir la flora microbiana de la boca. A causa dels beneficis similars i als efectes comparables, algunes herbes medicinals poden suggerir-se com una alternativa pràctica a la clorhexidina.

Referència de l'article
Mojtahedzadeh M, Mashhadi Akbar Boojar M, Habtemariam S, Nabavi SM, Najafi A, Ghahremanian A, et al. Systematic review: Effectiveness of herbal oral care products on ventilator-associated pneumonia. Phytother Res. Abr 2021.doi: 10.1002/ptr.7060. PubMed PMID:33891776.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]