Categoria: Estudis i projectes

Patrons de tractament i resultats en pacients elegibles per a trasplantament en el món real acabats de ser diagnosticats de MM

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre els patrons de tractament i resultats en pacients elegibles per a trasplantament en el món real acabats de ser diagnosticats de mieloma múltiple. També hi han participat diferents centres espanyols.

Antonia Sampol, hematòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Treatment patterns and outcomes in real-world transplant-ineligible patients newly diagnosed with multiple myeloma" a la revista Annals of Hematology.

A pesar de la significativa proporció de pacients grans recentment diagnosticats de mieloma múltiple (MM), la majoria dels assajos clínics dirigeixen a unes decisions terapèutiques en una pràctica rutinària, inclou pacients joves i pacients presumiblement més sans que els pacients del món real. A més, els estudis longitudinals suggereixen que la vellesa, els pacients elegibles per a trasplantament amb MM no es beneficien suficientment dels nous agents anti-MM. Es va analitzar retrospectivament el perfil de patrons de tractament i resultats en 675 pacients elegibles per al trasplantament amb MM que començaven teràpies de primera línia en una pràctica rutinària.

En aquest estudi, una proporció destacada de pacients elegibles per a trasplantament amb MM eren grans, els règims de primera línia eren altament heterogenis i els pacients amb més risc sovint rebien menors combinacions eficaces. Aquestes troballes suggereixen que els clínics han limitat els criteris objectius per a prendre decisions terapèutiques per a aquest grup de pacients.

Referència de l'article
Cejalvo MJ, Bustamante G, González E, Vázquez-Álvarez J, García R, Ramírez-Payer Á, et al. Treatment patterns and outcomes in real-world transplant-ineligible patients newly diagnosed with multiple myeloma. Ann Hematol. Abr 2021. doi: 10.1007/s00277-021-04529-5. PubMed PMID:33885924.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Parella passejant / CC BY-NC-SA 4.0]