Categoria: Estudis i projectes

Paper de la bacteriúria asimptomàtica en la infecció articular periprotètica precoç després de l'hemiatroplastia de maluc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un assaig clínic aleatori sobre el paper de la bacteriúria asimptomàtica en la infecció articular periprotètica precoç després de l'hemiatroplastia de maluc.

Magdalena Femenias, metgessa de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases; ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Role of asymptomatic bacteriuria on early periprosthetic joint infection after hip hemiarthroplasty. BARIFER randomized clinical trial" a la revista European Journal of Clinical Microbiology & Infectious Diseases.

L'objectiu de l'estudi era avaluar el tractament preoperatori per bacteriúria asimptomàtica (BPA) per reduir les infeccions a articulació periprotètica (early-PJI) després d'una hemiatroplastia al maluc per fractura.

Es va realitzar un assaig clínic aleatori obert, multicèntric comparant el tractament amb fosfomicina-trometamol enfront de no intervenció amb seguiment paral·lel sense BPA.

Ni el BPA preoperatiu ni el tractament sembla tenir factors de risc en early-PJI després d'una hemiatroplastia al maluc per fractura. ClinicalTrials.gov Identifier: Eudra CT 2016-001108-47.

Referència de l'article
Rodríguez-Pardo D, Del Toro MD, Guío-Carrión L, Escudero-Sánchez R, Fernández-Sampedro M, García-Viejo MÁ, et al. Role of asymptomatic bacteriuria on early periprosthetic joint infection after hip hemiarthroplasty. BARIFER randomized clinical trial. Eur J Clin Microbiol Infect Dis. Abr 2021. doi: 10.1007/s10096-021-04241-2. PubMed PMID: 33864153.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer]