Categoria: Estudis i projectes

Prevalença de la infecció endodòntica en pacients amb malaltia de Crohn i colitis ulcerativa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia General i Digestiu de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre la prevalença de la infecció endodòntica en pacients amb malaltia de Crohn i colitis ulcerativa. També hi han participat l'IBiS, la Universidad de Sevilla i l'Hospital Universitario Virgen del Rocio.

Juan José Segura-Sampedro, cirujando de l'Hospital Universitari Son Espases; ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Prevalence of endodontic infection in patients with Crohn's disease and ulcerative colitis" a la revista Medicina Oral Patologia Oral y Cirugia Bucal.

Estudis previs han connectat la periodontitis apical (PA) a la malaltia inflamatòria intestinal (MII). L'objectiu d'aquest estudi era comparar la prevalença de PA i el tractament de conductes (TC) en pacients amb colitis ulcerosa (CU) i malaltia de Crohn (MC).

Es va realitzar un estudi transversal, incloent-hi 28 pacients amb malaltia de Crohn i 26 amb colitis ulcerosa. La PA es va diagnosticar com a lesions periapicals radiolúcides (LPR), utilitzant l'índex de puntuació periapical (IPP). Es varen utilitzar el test de student, 2 test i regressió logística multivariada en l'anàlisi estadístic.

Els resultats d'aquest estudi mostra una freqüència de PA i TC en ambdues CU i MC. El tipus de MII no sembla afectar a la prevalença de lesions periapicals detectables radiogràficament ni a la prevalença del tractament de conductes.

Referència de l'article
Poyato-Borrego M, Segura-Egea J, Martín-González J, Jiménez-Sánchez M, Cabanillas-Balsera D, Areal-Quecuty V, et al. Prevalence of endodontic infection in patients with Crohn's disease and ulcerative colitis. Med Oral Patol Oral y Cir Bucal. 2021; 13;e208–15. doi: 10.4317/medoral.24135. PubMed PMID: 32851982.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: dave / Mouth / CC-by-sa-2.0]