Categoria: Estudis i projectes

Caracterització clínica i resultats de 85 pacients amb neurosarcoidosi

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre la caracterització clínica i resultats de 85 pacients amb neurosarcoidosi. També hi han participat diferents centres espanyols.

Javier Rascón, metge de medicina interna l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Clinical characterization and outcomes of 85 patients with neurosarcoidosis" a la revista Scientific Reports.

Per analitzar la freqüència i fenotipus clínic de la neurosarcoidosi (NS) en una gran mostra de cohorts nacionals de pacients amb sarcoïdosi informats al sud d'Europa. La NS es va avaluar d'acord al Diagnostic Criteria for Central Nervous System and Peripheral Nervous System Sarcoidosis recentment proposat per Stern et al. La confirmació patològica de la malaltia granulomatosa es va utilitzar la subclassificació NS en el definitiu (confirmació en teixit neurològic), probable (confirmació en teixit extraneurològic) i possible (no confirmació histopatològica de la malaltia).

El fenotipus sistèmic associat a cada implicació es va diferenciar clarament i pot ser d'ajuda no només en una identificació primerenca d'implicació neurològica, també en l'avaluació sistèmica de pacients diagnosticats per neurosarcoidosi.

Referència de l'article
Ramos-Casals M, Pérez-Alvarez R, Kostov B, Gómez-de-la-Torre R, Feijoo-Massó C, Chara-Cervantes J, et al. Clinical characterization and outcomes of 85 patients with neurosarcoidosis. Sci Rep. 2021;11(1):13735. doi: 10.1038/s41598-021-92967-6. PubMed PMID: 34215779.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dones passejant / CC BY-NC-SA 4.0]