Categoria: Estudis i projectes

Consum de vitamina D a la dieta i el risc de càncer colorectal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi amb un acostament longitudinal dins l'estudi PREDIMED sobre el consum de vitamina D a la dieta i el risc de càncer colorectal. També hi han participat diferents centres.

Miquel Fiol, investigador emèrit del grup de CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en l'article amb el títol "Dietary vitamin D intake and colorectal cancer risk: a longitudinal approach within the PREDIMED study" a la revista European Journal of Nutrition.

Es va avaluar si el consum dins la dieta de la vitamina D és associat amb la incidència tant de càncer colorectal (CCR) com de càncer de còlon en el marc de la cohort PREDIMED d'adults grans amb un alt risc cardiovascular.

Es va analitzar les dades de 7.216 homes i dones (55-80 anys) sense CCR al començament de l'estudi PREvención con DIeta MEDiterránea. Es va avaluar el consum de vitamina D al començament utilitzant un qüestionari amb 137 ítems sobre menjar validats.

Un consum alt de vitamina D es va associar significativament amb una reducció del risc de patir CCR en individus amb un alt risc cardiovascular.

Referència de l'article
Hernández-Alonso P, Canudas S, Boughanem H, Toledo E, Sorlí J V, Estruch R, et al. Dietary vitamin D intake and colorectal cancer risk: a longitudinal approach within the PREDIMED study. Eur J Nutr. 2021. doi: 10.1007/s00394-021-02585-1. PubMed PMID: 34050394.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Fruita al mercat / CC BY-NC-SA 4.0]